Planken booster din krop

januar 28th, 2014

Din massagør i Greve – Sydkystens Sportsklinik – massage i Greve

Planken giver dig en mere stabil og stærkere kropskerne, øget balance og du bliver bedre i stand til klare dagens (og øvrige trænings) udfordringer. Et stort plus ved øvelsen er, at du kan lave den hvor som helst og når som helst. Det er samtidig nemt at udfordre sig selv i denne øvelse – enten ved at lave forskellige udgaver af den – eller holde den i længere og længere tid.

I dag er det de færreste der bukker under på grund af fysisk hårdt arbejde. I dag er det manglen på fysisk aktivitet og motion, der bevirker at flere og flere udvikler livsstilssygdomme. I dag siger mange, at de ikke har tiden til at træne og være fysisk aktive. Faktum er, at du faktisk blot med 30 minutters fysisk aktivitet eller faktisk med mindre kan minimere sundhedsmæssige gener så som hjerte-kar-sygdomme.

Planken er en såkaldt stabiliserings øvelse og netop fordi den får fat i rigtig mange muskler (og ikke kun mavemusklerne) er det en super effektiv all-around øvelse.

Du får trænet alle muskler i ’korsettet’, bl.a. de indre tværgående mavemuskler, de dybe rygmuskler, musklerne omkring hoften og din skulderstabilitet.

Du kan lave mange forskellige udgaver af planken. Er du nybegynder – eller føler du dig endnu ikke stærk i din grundform, er det godt at begynde i en helt standart planke.

Læg dig på maven. Underarme og håndflader på gulvet pegende ligefrem, 90 grader bøjede albuer og skuldre over albuer. Kom op på tæer. Så løfter du kroppen op, holder nakke og hoved i forlængelse af kroppen og kigger ned. Det er vigtigt at din krop er spændt – og lige. Ikke noget med at strutte med numsen eller hænge med maven. Nakken skal gå i en lige linie fra ryggen – og du skal hele tiden spænde op i maven – samtidig med du holder balancen på tær og albuer.

Når du er blevet fortrolig med planken – og kan holde den i over et minut, er det måske tid til at øge intensiteten og sværhedsgraden yderligere. Du kan lave planken dynamisk ved at sætte lidt bevægelse på. Næste planke laver du fx på 1 ben – dvs. du krydser den ene fod over den anden – og holder ellers arme og spænding som før. Du kan også skiftevis løfte et ben eller en arm – eller et ben og modsat arm. Du kan lave planken i strakte arme og evt. med små håndvægte i hver hånd. Planken behøver du aldrig at blive træt af for der er rigtig mange variationsmuligheder.

God fornøjelse med planken – den kræver minimalt tidsforbrug, intet udstyr og kun lidt plads.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.