Undgå løbeskader

april 15th, 2015

Sydkystens Sportsklinik – din massør i Greve

Løb er enkelt, sundt, giver en god kondition, men det kan også være hårdt for din krop,
da løb er monotont og kan slide på dine led, muskler og sener. Hvis du gerne vil undgå
at skader bliver en partner i dit løbeliv, kan du med fokus på din løbetræning mindske risikoen for at løbe ind i en skade, som kan betyde en kort eller lang ufrivillig pause.

Link til præsentation i PDF af Kiropraktor Sydkysten og Sydkystens Sportsklinik fra foredrag om løbeskader hos GreveTrim:
foredrag om løbeskader

 

Fem gode råd til at undgå skader:

Varm op inden du løber
Opvarmning af kroppen skaber blodtilførsel til muskler og sener. Lav øvelser med fokus på både styrke, stabilitet og fleksibilitet.

Lav fx:
- sidebøjninger med skiftevis højre og venstre arm ned langs hofte og ben,
- rotation af hofte/lænd til højre og venstre,
- fremoverbøjninger,
- squat,
- lunges og
- øvelser for ankelen.

Løb kun det din krop kan
Når du løber belaster du muskler, sener, led og knogler. Vær fokuseret på træningsmængden og intensiteten og øg kun med 10% pr uge for at kroppen kan følge med.

Lyt til din krop
Både under og efter træning skal du lytte efter din krops signaler. Drop din træning og hold en pause, hvis du oplever kraftig ømhed eller smerter.

Styrk musklerne
Opbyg din muskelmasse og styrke i sener, led og knogler i fod, ankel, ben, baller og hofte/lænd. Sørg for at din kropskerne er stærk. Jo stærkere din krop er, jo mindre er risikoen for skader. En ustabil kropskerne giver dig en uhensigtsmæssig løbestil, som netop kan belaste knæ, underben og fødder.

Husk din restitution
Når du træner tærer du på kroppens energidepoter og nedbryder muskelfibre. Under restitution genopbygger kroppen muskelmasse efter belastningen fra din træning og bliver stærkere. Træningspause, kost og søvn er vigtige parametre i restitutionen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.