Maratonløb

maj 22nd, 2016

Sydkystens Sportsklinik

Tillykke med dit maratonløb  – du er i mål efter en kraftpræstation og føler dig sikkert mentalt lettet, men musklerne i dine super seje ben, som nu har været på hårdt arbejde igennem flere timer hader dig!

De næste to til tre dage vil du formentlig opleve en form for stivhed og muskelømhed i benene. Ømheden stammer fra mikroskopiske skader i dine muskler.

Sydkystens Sportsklinik giver en hjælpende hånd til mange ømme ben efter et langt løb. Som led i restitutionen vælger mange løbere efter maratonløbet at få masseret de blødende benmuskler.

Massage virker:

• smertestillende,

• muskelafslappende, og

• medvirker til at fjerne inflammation (mindsker hævelse).

Restitution og massage

Efter et maratonløb er restitution et must. Din krop har brug for hvile, vand og næringsrig kost, så den kan opbygge og forstærke muskulaturen og vævet bl.a. i dine ben. Endnu et positivt element til restitutionen er massage.

Efter 24 til 48 timer er musklerne i dine ben klar til en ”rigtig omgang” massage. Massage efter et langdistanceløb øger blodcirkulationen i benene, blødgør din muskulatur, intensiverer mobiliteten omkring dine led og øger derfor også restitutionen.

Løb og løbeskader

Løber du jævnligt, belaster du muskler, sener og led i fødder, ankler, underben, knæ, lår og led i hoften. Jævnlig massage modvirker belastningsskader efter løb som fx fiber-sprængninger, skinnebensbetændelse, problemer med ischiasnerven, lændesmerter og betændelsestilstande generelt.

Massage er kort sagt en hjælpende hånd til dine ben.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.